Jeugdwerk

Het jeugdwerk valt onder de verantwoording van de jeugdouderling en wordt in de Wijkjeugdraad samen met wijkgemeente 4 (Oosterkerk) georganiseerd. Voor de diverse leeftijdsgroepen zijn er verschillende activiteiten:

  • Zondagsschool ‘De Rank’ (4-12 jaar),
  • Clubs (8-12 jaar),
  • Het Kompas (12-16 jaar),
  • Kompas XXL (14-16 jaar),
  • Wegwijs (vanaf 16 jaar),
  • Jongerenbijbelkring (16-25 jaar),
  • Z.O.P.

Jongeren

Clubwerk

Elke vrijdagavond is er club, behalve tijdens de schoolvakanties. We starten om 19.00 uur, 20.30 uur zijn we weer klaar. Club is bestemd voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. Er zijn ‘gewone’ avonden met een bijbelverhaal en een spel, knutselen, spoorzoeken of iets anders. Daarnaast zijn er bijzondere avonden zoals strandwandelen, Kerstviering of Levend Stratego in het Balijbos.

Contactpersonen en coördinatoren: Aganneke Keus en Annemarie Qualm

Mail: vrijdagavondclubzoetermeer@gmail.com

Foto_club_2016.1

Zondagschool ‘De Rank’

Op zondagmorgen is er zondagschool in de benedenzalen van de Morgensterkerk. We starten na de kerkdienst en gaan door tot 12.30 uur.

De kinderen krijgen vooraf iets te drinken met een koekje o.i.d. erbij.

We werken met 2 leeftijdsgroepen, de jongste groep voor kinderen van groep 1 t/m 4 van de basisschool en de oudste groep voor de kinderen uit groep 4 t/m 8.

Kompas

Ben jij 12, 13, 14 of 15 jaar oud? Dan ben je van harte welkom op Kompas. Om de week organiseren we op zaterdag van 19:30 uur t/m 21:30 uur een leuke avond waar gezelligheid en contact met leeftijdsgenoten uit de kerk centraal staat.
Avonden op Kompas zijn gevarieerd en regelmatig op locatie, zoals de bowlingbaan, schaatsbaan of gymzaal. Maar ook Sinterklaasavond en het Kerstfeest vieren we met elkaar.
Het seizoen sluiten we ieder jaar af met Kampas. We gaan in het hemelvaartsweekend op Kamp om daar een te gekke tijd met elkaar te beleven.

Zin in een gezellige, ontspannen avond met je vrienden uit de kerk? Kom naar Kompas!

Mail: kompaskerk@gmail.com

Wegwijs

Voor jongeren van 16 jaar en ouder wordt iedere tweede zondag van de maand een Wegwijs-avond georganiseerd. Hier kunnen jongeren uit de gemeente elkaar ontmoeten. We spreken over onderwerpen die ons bezighouden en die raken aan het ‘christen-zijn’. De manier waarop we dat doen is telkens anders: we verdelen ons in groepjes, debatteren of nodigen iemand uit.
De avond begint direct na de middagdienst van 17.00 uur met een hapje eten, afwisselend in de Morgenster- of Oosterkerk.

Nog nooit geweest? Kom een keertje langs… De kosten voor het eten zijn per avond € 2,50 per persoon.

ZOP

ZOP is de afkorting voor Zaterdagavond Ontmoetingspunt. Het ZOP is een jongerencafé dat geleid wordt door jongeren van de Ooster- en Morgensterkerk om een alternatief te bieden voor buitenkerkelijke uitgaansgelegenheden.

Ben je ongeveer 16 jaar of ouder? Dan zien we je graag op zaterdagavond vanaf 20.00 uur om lekker te chillen met jongeren, te poolen of te darten. Aan de bar worden verschillende dorstlessers geschonken en je kunt kleine snacks kopen, zoals bittergarnituur. De speciale avonden maken het feestje iedere keer weer compleet. Denk hierbij aan gala’s, BBQ‘s, darttoernooien en karaokeavonden.

Start typing and press Enter to search