Collectebonnen

De voorkeur van de kerkrentmeesters gaat uit naar gebruik van collectebonnen. De hoofdreden is de veiligheid van de bezorger(s), het geld moet namelijk ingeleverd worden bij de bank. Het grote voordeel voor u, u hoeft niet elke week munten te sparen en door gebruik te maken van collectebonnen zijn de bijdragen aan de collectes fiscaal aftrekbaar.

De collectebonnen zijn beschikbaar in de coupures van € 0,30,  € 0,75,  € 1,25 en € 1,75. Een vel bevat 40 bonnen.

  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van € 0,30 maakt u een bedrag over van € 12,-
  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van € 0,75 maakt u een bedrag over van € 30,-
  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van € 1,25 maakt u een bedrag over van € 50,-
  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van € 1,75 maakt u een bedrag over van € 70,-

Alle bestellingen die wekelijks voor zaterdag worden gedaan zullen zondags klaar staan.

SCIPIO APP:

Om collectebonnen te bestellen via de Scipio App tikt u/jij na het openen van de App op “menu” en vervolgens op “Collectebonnen bestellen”. U/Jij kunt ook op de volgende link kliken: bijdragen.morgenstergemeente.nl

Collectebonnen bestellen op deze manier kan alleen door gemeenteleden die ingeschreven zijn in de Morgenstergemeente. Daarom voert u/jij uw/jouw gegevens met uw/jouw registratienummer, dit nummer is bij elke bestelling opnieuw nodig, dus net als bij een pincode deze voor jezelf opslaan. Weet u/jij dit nummer niet, dit is eenvoudig op te vragen via de link op dezelfde pagina. De rest spreek voor zich.

Dit is geen webwinkel, daarom lopen alle betalingen via automatische incasso, de bedragen worden binnen twee weken van uw/jouw rekening afgeschreven.

 

GEEN GEMEENTELID OF LIEVER DIRECT BETALEN VOOR DE COLLECTEBONNEN:

Geen probleem, dan graag bestellen via bankoverschrijving. U/Jij maakt het bedrag over naar bankrekeningnummer: NL26 RABO 0373 6422 29 t.n.v. Hervormde Morgenstergemeente te Zoetermeer. Graag het gewenste aantal en de soort collectebonnen vermelden in de omschrijving.

 

Bij vragen kunt u zich richten tot kerkrentmeester Rob Cammeraat, mail naar: r.cammeraat@morgenstergemeente.nl.

Uw bestelling wordt de zondag nadat wij uw betaling hebben ontvangen, achter in de kerk in het postvak klaar gelegd. Op de envelop staat uw naam en adres. Als u niet in de kerk kunt komen, wordt bezorging geregeld.

 

Gift fiscaal aftrekbaar

De aanschaf van collectebonnen zijn een gift aan de kerk. Deze giften zijn aftrekbaar voor de belasting. De regels rondom giften zijn wel dat je hiermee alleen kunt betalen zonder er iets voor terug te krijgen. Het kopen van spullen met collectebonnen voor de rommelmarkt, rad van avontuur, etenswaren enz. tijdens de bazaar zijn daarom ook niet toegestaan. Klik hier om meer te lezen bij de belastingdienst.

Start typing and press Enter to search