Collectebonnen

De voorkeur van de kerkrentmeesters gaat uit naar gebruik van collectebonnen. De hoofdreden is de veiligheid van de bezorger(s), het geld moet namelijk ingeleverd worden bij de bank. Het grote voordeel voor u, u hoeft niet elke week munten te sparen en door gebruik te maken van collectebonnen zijn de bijdragen aan de collectes fiscaal aftrekbaar.

De collectebonnen zijn beschikbaar in de coupures van € 0,30,  € 0,75,  € 1,25 en € 1,75. Een vel bevat 40 bonnen.

  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van 0,30 cent maakt u een bedrag over van € 12,-
  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van 0,75 cent maakt u een bedrag over van € 30,-
  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van 1,25 cent maakt u een bedrag over van € 50,-
  • Voor 1 vel met 40 collectebonnen van 1,75 cent maakt u een bedrag over van € 70,-

Alle bestellingen die wekelijks voor zaterdag worden gedaan zullen zondags klaar staan.

Collectebonnen bestellen

Hoe aanschaffen? Collectebonnen kunnen op de volgende manieren worden besteld:

  1. Via de Appostel App
  2. Via de webwinkel op de website van de Morgenstergemeente
  3. Via het overmaken naar de bankrekening van de Morgensterkerk
  4. Via het opgeven van een eenmalige en/of doorlopende incassomachtiging

 

Appostel App:

Om collectebonnen te bestellen via de Appostel App kies na het openen van de App voor de rubriek Financieel. Na het drukken op deze rubriek geeft de App alle collectebonnen weer. Nu kunt u/jij de keuze maken voor het gewenste aantal en soort collectebon. Met verder winkelen zal de winkelwagen worden gevuld en is afrekenen mogelijk via Ideal.

Webwinkel:

Via onderstaande knop gaat u naar de webwinkel van de Morgenstergemeente. De melding Welkom in de Morgenster Webwinkel zal verschijnen. U kunt nu kiezen voor collectebonnen. Hierna komt u in het bestelscherm terecht waar de keuze voor het gewenste aantal en soort gemaakt kan worden en is afrekenen met Ideal mogelijk.

Bankoverschrijving:

Om collectebonnen te bestellen via bankoverschrijving maakt u
het bedrag over naar bankrekeningnummer: NL26 RABO 0373 6422 29 t.n.v. Hervormde Morgenstergemeente te Zoetermeer. Graag het gewenste aantal en de soort collectebonnen vermelden in de omschrijving.

Eenmalige en/of doorlopende machtiging:

Om collectebonnen te bestellen via een machtiging maakt u  gebruik van de machtigingskaart. Deze hangen bij de koster aan de muur in het bovenste vakje waar ook de collectebonnen zijn af te halen. Waar kunt u ze inleveren? Binnen Zoetermeer kunt u ze bij elke PKN-gemeente inleveren.

 

Bij vragen kunt u zich richten tot onze penningmeester Bram Bregman, mail naar: a.m.bregman@morgenstergemeente.nl.

Uw bestelling wordt de zondag nadat wij uw betaling hebben ontvangen, achter in de kerk in het postvak klaar gelegd. Op de envelop staat uw naam en adres. Als u niet in de kerk kunt komen, wordt bezorging geregeld.

 

Gift fiscaal aftrekbaar

De aanschaf van collectebonnen zijn een gift aan de kerk. Deze giften zijn aftrekbaar voor de belasting. De regels rondom giften zijn wel dat je hiermee alleen kunt betalen zonder er iets voor terug te krijgen. Het kopen van spullen met collectebonnen voor de rommelmarkt, rad van avontuur, etenswaren enz. tijdens de bazaar zijn daarom ook niet toegestaan. Klik hier om meer te lezen bij de belastingdienst.

Start typing and press Enter to search