Het interieur

Het interieur van de Morgensterkerk is tijdens de renovatie in 2013 opnieuw ontworpen. Bij dit ontwerp zijn de kleuren van de zuidgevel als basis gebruikt voor het gebouw.

Kerkzaal

Onderstaande foto geeft een panorama van de kerkzaal, gezien vanaf de kansel. De kerkzaal bevind zich op de eerste verdieping van het gebouw.

Opening(45)

Ster

Opening(46)

In de muur naast de preekstoel is een ster aangebracht. Hiertoe werd besloten toen de naam van de kerk werd vastgesteld. De ‘Morgenster’ duidt op de teksten in Petrus en Openbaringen. De tekst uit 2 Petrus 1 is na de renovatie in 2013 ook op de muur aangebracht.De lange uitstraling wijst heel duidelijk naar de kansel om daarmee het belang van de prediking aan te geven.

Zuidgevel

Opening(25)

De gekleurde ramen aan de zuidkant geven de schepping weer en komen tenslotte uit in het heldere witte licht. De opbouw laat een V zien van Victorie, overwinning.

Noordgevel

De noordkant van waaruit het zicht is op het hoger gelegen dorp heeft de architect opzettelijk voorzien van blank glas. Komende vanaf het dorp heeft men een vrije inkijk naar de kerkruimte en kan de wereld dus zien dat er sprake is van een kerkgebouw waarin het Woord opengeslagen ligt voor een ieder die het opmerkt.

Home_zijgevel

Kerkbanken

In de kerkzaal zijn banken geplaatst. Bewust is gekozen voor een bankenplan omdat er dan meer capaciteit ontstaat dan bij stoelen.

De kansel

De kansel is vervaardigd door de heer Langstraat. Een toenmalig in Zoetermeer wonende kunstenaar. De panelen van de kuip geven de gelijkenis van de zaaier weer. In het midden gaat de zaaier voort.

Het doopvont

Het doopvont bevat de afbeeldingen van een leeuw, een kalf, een mens en een vliegende arend (Openbaring 4). De bovenkant beeldt een vleugel uit en verwijst naar de Heilige Geest.

Verenigingszalen

Op de begane grond van het gebouw zijn 4 zalen gelegen. Door de frisse kleuren en muurfoto’s, hebben deze zalen een warme uitstraling. Deze zalen worden voor diverse kerkelijke activiteiten gebruikt.

Zalen reserveren

Het reserveren van zalen is enkel bestemd voor gemeenteleden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via zalen@morgenstergemeente.nl

Start typing and press Enter to search