De seniorenmiddagen worden georganiseerd voor de senioren in de gemeente. Iedereen vanaf 65 jaar is op de hieronder genoemde data van harte welkom.

Elke maand wordt op een donderdagmiddag een seniorenmiddag georganiseerd. Inloop is vanaf 14.00 h. Om 14.30 begint het programma. Tijdens de inloop wordt u verwelkomd met een kopje thee. U kunt dan al even fijn met elkaar bijpraten.
Ds. van den Berg opent de middag met een meditatie. Hierbij behandelt hij een Psalm.
In de pauze is er, onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers, tijd voor gesprek. Na de pauze is er een spreker die een lezing houdt.
Ook dit jaar hebben we weer een gevarieerd programma voor u samengesteld. In de maand december is er altijd een gezamenlijke kerstmaaltijd en in mei/juni wordt er een ‘dagje uit’ georganiseerd. Het programma 2017-2018 ziet u hieronder afgebeeld.

Ook al voelt u zich nog jong, u bent van harte welkom op onze middagen en uw komst wordt op prijs gesteld.

Als u geen vervoer heeft of vervoer een probleem is, kunt u contact opnemen met Wil van der Tang.

Programma 2017 – 2018

14 september 2017 Het vestingstadje Klundert.
Klundert is gelegen in de Noord- Westhoek van Brabant. De geschiedenis van Klundert begint rond het jaar 1250. Klundert heeft een rijke geschiedenis en is nauw verbonden aan het huis van Oranje. In een boeiende presentatie vertelt Joke Geleijns over de historie van dit mooi stadje.
12 oktober 2017 Friedensstimme.
Friedensstimme ondersteunt zendingswerk en bijbelverspreiding in voornamelijk Rusland en omliggende landen. Evangelist Nikolaj Koetsjkov uit Kirgizië hoopt op onze Seniorenmiddag te spreken. Hij is door Friedensstimme uitgenodigd, maar het hangt er nog vanaf of hij toestemming (een visum) krijgt om naar Nederland te komen.
23 november 2017 In verband met het herdenkingsjaar “500 jaar Reformatie” een beeldpresentatie over Maarten Luther door dhr. en mevr. Kieviet.
Een boeiende presentatie met prachtige beelden over het leven, werk en de betekenis die Maarten Luther had voor de Reformatie.
14 december 2017 Advents- en Kerstmiddag met maaltijd.
11 januari 2018 Beeldpresentatie over Zuid-Afrika door Jan van Werkhoven.
8 februari 2018 Beeldpresentatie over het Zendings- Diaconessenhuis in Amerongen. “Vrouwen met een missie.”
Een van de diaconessen komt vertellen over het leven en werk van de diaconessen in Amerongen.
8 maart 2018 “De Dorpskruidenier vertelt” door Hans Mouthaan.
Hans Mouthaan vertelt in een boeiende voordracht over de kruidenierswinkel uit de vijftigerjaren.
19 april 2018 Beeldpresentatie over de Evangelisch- reformierte Kirche Westminster Bekenntnisses in Oostenrijk door Christina Grimmon.
Zij vertelt over de protestantse kerk in Oostenrijk en laat natuurbeelden zien van Oostenrijk. Met name over de “Weg des Buches,”: De route die vroeger gebruikt werd om bijbels te smokkelen voor protestanten in Oostenrijk.
31 mei 2018 Deze dag hebben we gepland voor ons jaarlijks ‘dagje uit’ ter afsluiting van het seizoen.

Commissie seniorendag

Marry Qualm, Tel. 079 – 316 89 25
Wil van der Tang, Tel. 079 – 316 32 40
Arja van Velzen, Tel. 079 – 342 90 97
Jan van Werkhoven, Tel. 079 – 889 41 77

Start typing and press Enter to search