De seniorenmiddagen worden georganiseerd voor de senioren in de gemeente. Iedereen vanaf 65 jaar is op de hieronder genoemde data van harte welkom.

Elke maand wordt op een donderdagmiddag een seniorenmiddag georganiseerd. Inloop is vanaf 14.00 h. Om 14.30 begint het programma. Tijdens de inloop wordt u verwelkomd met een kopje thee. U kunt dan al even fijn met elkaar bijpraten.
Ds. van den Berg opent de middag met een meditatie. Hierbij behandelt hij een Psalm.
In de pauze is er, onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers, tijd voor gesprek. Na de pauze is er een spreker die een lezing houdt.
Ook dit jaar hebben we weer een gevarieerd programma voor u samengesteld. In de maand december is er altijd een gezamenlijke kerstmaaltijd en in mei/juni wordt er een ‘dagje uit’ georganiseerd.

Ook al voelt u zich nog jong, u bent van harte welkom op onze middagen en uw komst wordt op prijs gesteld.

Als u geen vervoer heeft of vervoer een probleem is, kunt u contact opnemen met Wil van der Tang.

Programma Seniorenmiddagen

13 september 2018
Jaap en Mirjam Haasnoot zijn zendingsmedewerkers voor de GZB. Tijden hun verlof zijn zij bij ons te gast om te vertellen over hun werk in Kampala, Oeganda.

11 oktober 2018
‘Maarten Luther de ridder van de Vaste Burcht’. Ineke Brugmans-Prins vertelt aan de hand van een mooie beeldpresentatie over het leven van Maarten Luther.

15 november 2018
Beeldpresentatie over ’de Goede Herder’ door Joke van der Meij. Op een boeiende wijze vertelt zij over de schaapskudde van Thomas van der Meij, schaapherder in Katwijk. Zij trekt lijnen door van de schaapsherder en zijn kudde naar de Bijbel. Wat houdt het voor ons in om Hem te volgen?

13 december 2018
Advents- en Kerstmiddag met maaltijd.

10 januari 2018
Natuurpresentatie over ‘de Honingbij’ en het probleem rond de bijensterfte door dhr. Rob Nijman.

7 februari 2019
Beeldpresentatie over ‘Oud Zoetermeer’ door Laurens van der Tang.

7 maart 2019
Een van de medewerkers van Wycliffe Bijbelvertalers komt vertellen over het Bijbelvertaalwerk. Het doel van Wycliffe is dat ieder mens op deze wereld toegang krijgt tot de Bijbel in zijn eigen taal.

11 april 2019
Marije Maarsen-Keim woonde zelf in een Amish gemeenschap. Zij komt vertellen over de leefwijze van de Amish en hun eeuwenlange tradities op het gebied van koken en bakken.

23 mei 2019
Deze dag hebben we gepland voor ons jaarlijks ‘dagje uit’ ter afsluiting van het seizoen.

Commissie seniorendag

Marry Qualm, Tel. 079 – 316 89 25
Wil van der Tang, Tel. 079 – 316 32 40
Arja van Velzen, Tel. 079 – 342 90 97
Jan van Werkhoven, Tel. 079 – 889 41 77

Start typing and press Enter to search