Actie kerkbalans

Geef vandaag voor de kerk van Morgen

De kerk. “Een oase van rust in de hectiek van alledag”. “Een plek waar ik vragen kan stellen over mijn leven”. “Ik kan er mijn geloof beleven en anderen ontmoeten”. Dat wordt nu in deze coronaperiode misschien wat anders beleefd, maar de kerk, uw kerk, is er wel degelijk. Daarom toch maar de vraag: “Wat betekent de kerk voor u?” En wat zou uw antwoord zijn? Deze vraag stellen wij zeker ook aan de jongeren van 18 jaar en ouder die nu voor het eerst of al eerder zijn opgeroepen deel te nemen aan de Actie Kerkbalans. Generaties gaan en generaties komen en zo is de Kerk, Gods gemeente, tot op heden bewaard gebleven.

Met dit bericht willen wij u allen, jong en oud, uitdagen om na te denken over hoe de kerk voor u van waarde is. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. En hoe u dat zou willen uitdrukken in betrokkenheid en/of een financiële bijdrage. Er zijn dan wel kerkdiensten met een minimale bezetting, maar juist in deze periode hebben we hoge energiekosten, omdat er fors geventileerd moet worden, maar het toch niet te koud mag zijn. Wij hebben wel ruimten die verhuurd kunnen worden, maar ook dat is door de huidige maatregelen niet toegestaan.

De opbrengsten Kerkbalans zijn van het grootste belang om ons als actieve en betrokken gemeente in deze maatschappij te handhaven. Hoeveel u geeft, bepaalt u zelf. Het bedrag dat u geeft is alleen bestemd voor de lokale Morgenstergemeente. De kerk is van de Heere, voor de Heere, en kan er alleen zijn als u er deel van bent, blijft en daarin volwaardig deelneemt. Dat geeft ons de vrijmoedigheid om ook dit jaar weer een beroep te doen op uw vrijgevigheid t.b.v. onze Morgenstergemeente. Wij zien ook dit jaar weer uit naar uw reactie op de oproep.

Uw kerkrentmeesters